Douglas hout

Douglasspar

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Van oorsprong is deze houtsoort afkomstig uit Noord Amerika – Oregon. De Douglasspar heette origineel “Oregon Pine”, Naaldboom uit Oregon. Sinds het begin van de jaren 20 is de Douglasspar ook in Europa te vinden. Het meeste vind je deze in West-Europa en Scandinavië.

De Douglasspar behoort de sterkste naaldbomen en is erg duurzaam. Dit heeft het hout te danken aan zijn hardheid en de hoeveelheid hars.

Douglas hout is vooral bekend om zijn kenmerkende roodbruine kleur. Deze kleur is afkomstig uit het kernhout van de Douglasspar. Het Spint is geelachtig. Door de verschillende weersinvloeden vergrijst het Douglas hout en krijgt het een warme uitstraling in combinatie met de tekening in het hout.

Spar 1536x1024 1
Lariks

Kwaliteit Douglas hout

Onze houten tuinmeubelen worden gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit Douglas hout. Wij werken al jaren met een vaste leverancier waardoor te kwaliteit is gewaarborgd.

Voor het realiseren van onze meubelen werken wij alleen met massief Douglas hout. Dit zorgt voor extra stevigheid waardoor u jarenlang plezier van uw meubel zult hebben.

Douglas hout tuinmeubelen

Alle meubelen worden standaard geschaafd en geschuurd opgeleverd. Een egaal oppervlak wordt zo gevormd. Een verdere nabehandeling door olie of beits wordt niet door ons aangeboden.

Douglas hout is zeer geschikt om onbehandeld buiten toe te passen. De levensduur is op dat moment al 10 – 15 jaar. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw tuinmeubel zelf te behandelen. Dit om de levensduur nog iets te verlengen of vanwege de wens voor een andere kleur. Houdt er dan wel rekening mee dat u het meubel om het jaar moet behandelen om de levensduur verlenging te behalen. Als meubelmakers kunnen wij u uiteraard wel adviseren in de beste producten om uw meubel mee te behandelen.

Tuintafel Douglas met X poot kruispoot model Valencia 6
DSC06185

Onderhoud tuinmeubelen

Na de winter kan het zijn dat u last heeft van alg aanslag – groene aanslag op uw tuinmeubelen. Deze aanslag kunt u gemakkelijk te verwijderen door een sopje te maken van groene zeep en water. Door vervolgens de tafel goed te borstelen en aansluitend af te spuiten (geen hogedruk!) zijn u meubelen weer als vanouds!

Gedurende de jaren, in combinatie de verschillende weeromstandigheden blijft Douglas hout werken. Hierdoor kan het zijn dat er delen op uw tuinmeubel ruwer aanvoelen. Mocht u dit als vervelend ervaren dan is dit gemakkelijk op te lossen doormiddel van het licht opschuren van uw tuinmeubel. Bij het afnemen van een tuinmeubel ontvangt u een bijpassend onderhoudsvoorschrift van ons.

× Hallo, kunnen wij je helpen?